Menu
Dragan Nachevski (til venstre) i sekretariatet under en kamp i håndball-EM i 2020. Foto: Vidar Ruud / NTB

EHF suspenderer dommersjefen inntil videre

Det europeiske håndballforbundet (EHF) har inntil videre fritatt Dragan Nachevski, dommerrepresentant i konkurransekommisjonen, fra alle oppgaver.

Av NTB | 26.05.2023 23:18:55

Kriminalitet og rettsvesen: Det melder EHF på sitt nettsted med henvisning til en styreavgjørelse torsdag. Den ble fattet på bakgrunn av opplysninger mottatt fra dansk TV2.

Bakgrunnen er den danske kanalens arbeide med en TV-dokumentar om mulig kampfiksing i internasjonal håndball, som etter planen skal vises i sommer. Blant materialet TV2 sitter på er opptak av et møte i januar 2020 mellom Nachevski og en påstått forretningsmann som ville ha et kinesisk lag med i en østeuropeisk liga.

Under møtet blir kampfiksing et tema. EHF skriver at Nachevski flere ganger i samtalen avslår oppfordringer til å delta i kampfiksing, men at han ut fra sitatene heller ikke distanserer seg fra tanken og dermed sender feil signaler.

EHF og Nachevski selv er blitt forelagt innholdet i samtalen, og det er på denne bakgrunn at han nå er suspendert. Nachevski avviser i en skriftlig uttalelse til EHF at han noensinne har vært involvert i kampfiksing.

EHF understreker i sin uttalelse at Nachevski ikke lenger er ansvarlig for å oppnevne dommere i EHF-turneringer. I 2019 ble dette ansvaret flyttet til ansatte i EHFs administrasjon.

Nachevski har vært dommeransvarlig i EHF i mange år. Han er også far til toppdommeren Gjorgji Nachevski.

På dansk TV2s nettsted står det at kanalen i 2019 hadde fått flere tips om Dragan Nachevski, og at man på den bakgrunn arrangerte møtet på et hotell under EM-sluttspillet for menn i Sverige. Mannen som utga seg for å være kinesisk forretningsmann var i virkeligheten en skuespiller leid av TV2.

TV2 hevder at man i dokumentaren har en påstand fra en tidligere internasjonal dommer som anonymt hevder at Dragan Nachevski via en mellommann ba ham om å manipulere resultatet i en håndballkamp.

(©NTB)

Flere nyheter: