Ecuadors Enner Valencia (til høyre) og Mexicos Johan Vasquez under 0-0-kampen i gruppespillet i Copa America søndag. Resultatet betyr at Ecuador er klare for kvartfinale. Foto: Rick Scuteri / AP / NTB

Ecuador slår følge med Venezuela til kvartfinale i Copa America

Mexico og Ecuador spilte uavgjort 0-0 i søndagens siste runde i gruppe B i Copa America. Dermed slår Ecuador følge med Venezuela til kvartfinalene.

Av NTB | 01.07.2024 04:43:10

Sport: Med det målløse oppgjøret endte Ecuador på andreplassen i puljespillet på målforskjell – med et plussmål mer enn Mexico. Begge lagene endte på fire poeng.

Hele åtte minutter på overtid ble det dramatikk da Mexico først fikk straffe etter at innbytteren Guillermo Martínez Ayala ble revet ned innenfor 16-meteren. Men avgjørelsen ble annullert etter VAR-sjekk.

Dermed er det Ecuador som møter Argentina i kvartfinale på torsdag.

Venezuela – som vant 3-0 over Jamaica i sin kamp, var allerede før siste runde klare for kvartfinale mot Canada på fredag. Målene mot Jamaica ble scoret av Eduard Bello, José Salomon Rondon og Eric Ramirez. Alle kom i andre omgang.

Oppgjørene i gruppe C og D i det søramerikanske mesterskapet spilles mandag og tirsdag.