Menu
Skadede postbiler etter Russlands angrep mot Kharkiv søndag. Både Kyiv og Kharkiv ble angrepet. Foto: Andrij Marienko / AP / NTB

Russiske angrep mot Kyiv og Kharkiv

Russland angrep Ukrainas to største byer søndag. Rakettfragmenter falt på en boligblokk i Kyiv, mens minst en ble drept i et angrep mot et postkontor i Kharkiv.

Av NTB | 30.06.2024 23:53:07

Økonomi og næringsliv: En person ble drept og ni andre, deriblant et spedbarn, ble såret i et russisk angrep på postkontoret i Kharkiv søndag, opplyser lokale myndigheter.

Ifølge Kharkiv-guvernør Oleh Synegubov er det sårede barnet åtte måneder gammelt. Og mannen som ble drept, jobbet på postkontoret, skriver Synegubov på Telegram.

Fragmenter fra en russisk rakett falt på en 14 etasjer høy boligblokk i Kyiv-forstaden Obolon og startet brann, ifølge den lokale militæradministrasjonen. Det er ikke meldt om fysiske skader, men nødetatene har publisert bilder av minst fire balkonger med bannskader.

Kharkiv ligger nordøst i Ukraina, ikke langt unna grensen til Russland, og blir hyppig utsatt for angrep fra russiske styrker. Russland innledet en stor offensiv mot Kharkiv-regionen i midten av mai.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Telegram at Russland har fyrt av mer enn 800 presisjonsstyrte bomber mot mål i Ukraina de siste ukene. Han ber igjen landets allierte om bedre våpen.

– Jo raskere verden hjelper oss med å håndtere de russiske kampflyene som sender disse bombene, jo fortere kan vi angripe – med rette – russisk militærinfrastruktur. Og jo fortere vil vi ha fred, sier Zelenskyj i sin daglige videotale søndag.

Russlands president Vladimir Putin har tidligere sagt at offensiven i det nordøstre Ukraina har som hensikt å etablere en «buffersone» for å beskytte den russiske grenseregionen Belgorod fra ukrainske angrep.