Menu
Hammersborgtunnelen stengte klokken 5 mandag 1. juli. Deler av Ring 1 vil være stengt i tre år. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Nå er Ring 1 i Oslo stengt – mange frykter kø og kaos

Mandag morgen klokka 5 stengte Ring 1 for trafikk. Stengningen vil få store konsekvenser for folk og trafikk i Oslo de neste tre årene.

Av NTB | 01.07.2024 05:43:04

Økonomi og næringsliv: Stengningen skjer på grunn av tunneloppgradering mellom Oslo Spektrum og St. Olavs gate. Hammersborgtunnelen og Vaterlandstunnelen skal senkes ti meter som en del av terrorsikringen av det nye regjeringskvartalet.

I dag kjører over 17.000 biler daglig på strekningen. Nå skal veien holdes stengt i tre år. Det påvirker trafikken i sentrum.

– De tre neste årene blir veldig krevende for oss som bor i Oslo og som ferdes her, sier byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) til NTB.

Statens vegvesen oppfordrer alle som kan, om å la bilen stå, og velge kollektivtransport, sykkel eller gange – eller en kombinasjon av disse.

For dem som må kjøre, er anbefalt omkjøring gjennom E18 Operatunnelen og på Ring 3.

Stengningen mandag vil – på grunn av at fellesferien er i full gang – kanskje ikke ha de aller største konsekvensene rent umiddelbart, men det blir verre når ferietiden er over, folk er tilbake på jobb og hverdagene kommer.

Kapasiteten på veinettet er allerede i dag presset. Stengingen kommer derfor til å føre til flere og lengre køer, ifølge Vegvesenet.

(©NTB)

Flere nyheter: