Menu
Nigerias president Bola Ahmed Tinubu (i midten i første rekke) poserer på et gruppebilde sammen med de øvrige vestafrikanske lederne før Ecowas-møtet startet torsdag. Foto: Gbemiga Olamikan / AP / NTB

Ecowas forbereder seg på å sende militærstyrke til Niger

Den vestafrikanske blokken Ecowas går videre med planene om en mulig militær intervensjon i Niger, selv om de ikke har gitt opp håpet om en fredelig løsning.

Av NTB | 11.08.2023 11:24:29

Krig og konflikter: Den nigerske hæren avsatte landets valgte president Mohamed Bazoum i en statskupp 26. juli, det sjuende kuppet i Vest- og Sentral-Afrika på kun tre år.

Ecowas har holdt flere krisemøter om kuppet, og torsdag beordret de aktivering av en beredskapsstyrke til en mulig militærintervensjon mot juntaen.

Samarbeidsorganisasjonen har framholdt at de først og fremst ønsker en fredelig løsning på krisen, men har sagt at alle alternativer, inkludert en militæraksjon, er på bordet.

Ecowas jobber nå med å sette sammen en styrke på tusenvis av soldater etter at kuppmakerne i Niger trossa en frist 6. august på å gjeninnsette Bazoum som president. Kuppmakerne har sagt de vil forsvare Niger mot ethvert utenlandsk angrep.

Det er ikke kjent hvor store Ecowas-styrkene vil være, om den faktisk vil starte en intervensjon og hvilke land som vil bidra.

(©NTB)

Flere nyheter: