Menu
Ekstremværet Hans har forårsaket ras langs E6, som her i Drivdalen. Oppryddingsarbeidet pågår for fullt og på dette stedet åpner E6 trolig igjen lørdag 12.august. Foto: Statens vegvesen / NTB

E6 åpner ett sted, men er fortsatt stengt mange andre steder

Statens vegvesen melder at E6 i Drivdalen, mellom Dovre og Oppdal, åpner lørdag. Men det betyr ikke at du kan kjøre E6 fra Oslo til Trondheim.

Av NTB | 11.08.2023 17:04:22

Vær: E6 er stengt så mange steder oppover Gudbrandsdalen at selv ikke Vegtrafikksentralen kan gi noe nøyaktig antall.

– Det er snakk om flere små skred, flere steder med utgraving og flom, forteller Anne Hårstad, trafikkoperatør ved VTS Øst, til NTB.

Det sørligste stedet der E6 er stengt er sør for Øyertunnelen.

– Derfra og opp til Sjoa er det stengt flere steder. Det er helt vanvittig. Det gjelder E6 og veldig mange av sideveiene, noe som gjør at du ikke kommer fordi. Det er ikke noen omkjøringsmulighet, sier Hårstad.

Nedbøren har heldigvis avtatt, og flere steder er vannstanden på vei ned. Dette gjelder for veiene i Gudbrandsdalen, Ottadalen, Østerdalen, Hallingdal og Valdres, mens andre steder på Østlandet er flomfaren langt fra over og vannmassene stiger fortsatt.

– Vi jobber med alle de ressursene vi har for å åpne riks- og europaveiene våre, forsikrer Cato Løkken, avdelingsdirektør for Drift og vedlikehold øst i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Sikkerheten til de som skal jobbe med oppryddingsarbeidet kommer først. Flere steder har det gått skred, og det er viktig at geologer får undersøkt området for å sjekke om det er trygt å arbeide der, melder Vegvesenet.

– Geologer har vært ute, og nå i ettermiddag har vi fått de siste klarsignalene for å starte arbeidet vårt. Det betyr at vi flere steder langs E6, rv. 15, E16 og rv. 7 nå er i gang med oppryddingsarbeidet, forteller Løkken.

(©NTB)

Flere nyheter: