Menu
Norges Viktor Durasovic spilte tidvis veldig godt mot den italienske storspilleren. Foto: Geir Olsen / NTB

Durasovic yppet seg mot toppspiller

Viktor Durasovic spilte tidvis imponerende godt mot Lorenzo Musetti i United Cup i Italia, men tapte 0-2 i sett. Det var Norges andre tap i kampen.

Av NTB | 02.01.2023 09:24:58

Sport: Det norske laget ligger under 0-2 mot Italia og må vinne for å ha en sjanse til å ta seg videre fra sin gruppe. To singlekamper og en eventuelt avgjørende doublekamp gjenstår mot Italia.

Den første kampen mot Brasil endte med 1-4-tap.

Durasovic spilte mot Musetti, som er rangert som den 23. beste spilleren i verden. Nordmannen tapte 6-7 (7-9), 3-6.

I det første settet holdt Durasovic følge med Musetti helt fram til det sto 5-5 hvor han ble brutt for første gang. Italieneren skulle serve hjem settet med 40-0-ledelse, men Durasovic storspilte og reddet tre settballer før han fikk sitt første servebrudd og tvang fram et tiebreak.

I tiebreak reddet Durasovic en settball før han fikk muligheten selv. Den mislyktes han med, og Musetti vant på sin tredje settball.

I det andre settet ble det mer komfortabelt for Musetti, som til slutt vant 6-3.

23 år gamle Helgø selv er rangert som nummer 319 på verdensrankingen.

– Det var en utrolig kamp. En veldig lang kamp. Det var en veldig vanskelig kamp, for jeg har aldri spilt mot henne før. Hun var veldig smart, sa Trevisan om den norske motstanderen til VG.

Tirsdag venter Matteo Berrettini for Casper Ruud. Deretter skal Ulrikke Eikeri møte Lucia Bronzetti i den nye lagturneringen.

Tidligere har ATP Cup vært startskuddet på en ny tennissesong. Den har blitt erstattet av en ny landslagsturnering, og forskjellen fra tidligere er at United Cup er blandet med kvinner og menn.

Bare gruppevinneren går videre i turneringen

I det første settet var Durasovic, som selv er 320 plasser lavere rangert, utrolig nære å vinne. Det ville vært den første settseieren mot en spiller innenfor topp 50 på verdensrankingen. Durasovic har spilt seks kamper mot topp 50-spillere og tapt alle i strake sett.

Malene Helgø spilte mot Martina Trevisan (27 i verden) tidligere mandag. Helgø ga Trevisan en solid utfordring. Etter over tre timer endte seieren til Trevisan med 7-5, 3-6, 6-4.

(©NTB)