Menu
Armand Duplantis var nær ny verdensrekord søndag. Foto: Anders Wiklund / TT News Agency via AP / NTB

Duplantis nær ny verdensrekord på hjemmebane: – For en idrettsutøver

Stavkongen Armand Duplantis var søndag svært nær å forbedre sin egen verdensrekord til 6,25 meter, men foran Stockholm-publikummet mislyktes 24-åringen så vidt.

Av NTB | 02.06.2024 20:03:10

Sport: Svensken tok seg i slutten av april over 6,24 i kinesiske Xiamen i slutten av april. På hjemmebane i Stockholm forsøkte han å sette ny bestenotering, men det holdt ikke for stavkongen.

Samtlige av de tre forsøkene på 6,25 var gode, men den doble VM- og EM-vinneren måtte seg lista falle samtlige ganger.

– Han er helt der oppe, men det ville seg ikke. For en idrettsutøver. Det var heftig, sa NRKs kommentator Jann Post om Duplantis sine forsøk.

Duplantis sto ikke overraskende over den innledende høyden, og foran Stockholm-publikummet svevde han først enkelt over 5,60. Deretter sto han over 5,70, før han på de neste høydene viste styrke. Med 6,00 var han vinner av konkurransen. Til slutt prøvde han seg på 6,25, men det lyktes ikke.

I forkant av Diamond League-stevnet på hjemmebane viste en studie gjennomført ved hjelp av kunstig intelligens at 24-åringen var kapabel til å hoppe 6,51 meter.

– Det høres virkelig ut som en drømmehøyde. Å hoppe 6,30 er mitt neste store mål, men hvorfor skal jeg stoppe der når jeg kan komme så mye høyere? Jeg tror på å sette høye mål og jobbe hardt for å oppnå dem, sa Duplantis i en uttalelse.

Han har ennå til gode å bli slått i årets sesong. Han har vunnet samtlige åtte stevner han har stilt opp i. Til sommeren skal han prøve å forsvare OL-gullet fra Tokyo i 2021.

24-åringen forsvarer neste uke EM-titlene fra Berlin (2018) og München (2022). Duplantis har i tillegg vunnet de to siste verdensmesterskapene i Eugene (2022) og Budapest (2023).

(©NTB)