Menu
Magnus Carlsen overtok ledelsen i Norway Chess etter en kjempebrøler av Ding Liren. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen vant igjen etter kjempebrøler av verdensmester Ding – leder Norway Chess

Magnus Carlsen slet med å få overtaket mot verdensmester Ding Liren i Norway Chess, men en kjempebrøler av kineseren ga ham seieren.

Av NTB | 02.06.2024 20:13:08

Sport: Ding overså en matt i to trekk, selv om han tenkte i tre minutter før det 30. trekket. Da han flyttet dronningen i stedet for bonden, føk pilene rett til topps for Carlsen. Ding innså hva han hadde gjort og ga opp partiet tvert.

– Det er sånn jeg vant i under 11-klassen i det norske mesterskapet, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

Carlsen uttrykte i TV 2-sendingen sympati for motstanderen.

– Det var et parti jeg følte jeg måtte vinne slik det har gått med ham i turneringen, men det er trist å se at han spiller helt uten selvtillit og ikke ser ut til å ha det noe bra mens han spiller, sa han.

– Men jeg må gjøre det jeg må gjøre.

– Stakkars Ding, det er ikke noe gøy for ham. Jeg spilte ikke så bra i dag, egentlig. Jeg hadde en stor fordel, men rotet den bort, sa Carlsen til TV 2.

Det er ikke ofte at partier på verdensklassenivå avgjøres på den måten.

– Da jeg satt der og han ikke flyttet h6 med en gang så ble jeg veldig forundret. Så tenkte jeg at kanskje han faktisk ikke har sett det. Det ble litt absurd, egentlig, sa han.

– Jeg er ikke helt i gir ennå, men jeg spiller iallfall bedre, sa Carlsen til TV 2.

Mandag spiller han mot Nakamura med svarte brikker.

Ding har vært langt fra tidligere klasse siden han ble verdensmester, og han er håpløst sist i Norway Chess etter seks runder. Carlsen overtok ledelsen med sin tredje strake trepoenger.

Hikaru Nakamura ledet før søndagens partier, men han spilte remis mot landsmannen Fabiano Caruana og tapte i armageddon. Dermed er Carlsen ett poeng foran ham.

(©NTB)