Menu
Arbeidere rydder opp ved en bygning som skal ha fått skader i droneangrepet i Moskva. Foto: AP / NTB

Droneangrep rammet bygninger i Moskva

To ukrainske droner ble stanset over Moskva natt til mandag, ifølge russiske myndigheter. Flere bygninger fikk skader i angrepet.

Av NTB | 24.07.2023 12:03:17

Krig og konflikter: Ifølge Moskva-ordfører Sergej Sobjanin traff dronene to bygninger der det ikke er boliger. Han opplyser at droneangrepet skjedde rundt klokka 4 lokal tid. Ingen personer skal være skadd.

En av dronene gikk i bakken i nærheten av det russiske forsvarsdepartementet, ifølge russiske medier.

Myndighetene sier dronene krasjet etter å ha blitt stanset med elektronisk utstyr.

– Det er skandaløst at en ukrainsk drone nesten fløy inn i forsvarsdepartementet, sier en mann med fornavnet Vladimir til nyhetsbyrået AFP. Han tok bilder ved åstedet for hendelsen på morgenen.

I en russisk uttalelse kalles droneangrepet et «forsøk på terrorhandling» mot Moskva. Bilder fra byen viser skader på flere bygninger, blant dem et høyhus, som ble rammet i angrepet.

Ukrainas visestatsminister Mykhajlo Fedorov skriver på meldingstjenesten Telegram at droner har angrepet Krim og hovedstaden til «orkene». Det nedsettende uttrykket, som stammer fra Ringenes herre-bøkene, brukes av enkelte ukrainere om russere.

En kilde i det ukrainske forsvaret bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at angrepet i Moskva var en ukrainsk spesialoperasjon.

President Volodymyr Zelenskyj varslet søndag gjengjeldelse etter et russisk rakettangrep mot byen Odesa, der en historisk katedral ble ødelagt. To personer skal ha blitt drept og mange andre såret.

Det russiske forsvarsdepartementet omtalte hendelsene som «et forsøk fra regimet i Kyiv på å begå en terrorhandling med fem droner».

– Disse angrepene ville ikke vært mulig uten hjelpen som USA og dets Nato-allierte har gitt til Kyiv-regimet, uttalte det russiske utenriksdepartementet da.

Departementet hevdet videre at Vesten «lærer opp droneoperatører og bidrar med nødvendig etterretning for å begå slike forbrytelser». De fem dronene ble ifølge Moskvas ordfører skutt ned av luftvern.

En lokal kilde forteller til nyhetsbyrået Reuters at to kraftig eksplosjoner kunne høres i byen natt til mandag.

Også på den annekterte Krim-halvøya var det et droneangrep natt til mandag. Her ble et ammunisjonslager rammet, ifølge de prorussiske myndighetene på halvøya.

Tidligere denne måneden ble fem ukrainske droner skutt ned i utkanten av Moskva, ifølge Russland. Heller ikke i disse angrepene skal noen ha blitt skadd.

(©NTB)

Flere nyheter: