Menu
En mann ble mandag funnet død i en leilighet i Haugesund. En mann er siktet for drap etter funnet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Drapssiktet mann i Haugesund: Forstår ikke hvorfor han er siktet

Mannen som er siktet for drap i Haugesund, stiller seg uforstående til siktelsen.

Av NTB | 15.08.2023 13:54:48

Kriminalitet og rettsvesen: Det opplyser mannens forsvarer Stian Kristensen til NRK.

– Han er sterkt preget av siktelsen, sier advokaten til kanalen.

Tidligere tirsdag opplyste Sørvest politidistrikt i en pressemelding at den siktede mannen ennå ikke var avhørt.

– Mannen som er siktet for drap, ønsket ikke å la seg avhøre i går kveld. Vi vil forsøke å avhøre ham igjen i dag. Vi vil fortløpende vurdere framstilling for varetekt, sa politiadvokat Fredrik Martin Soma.

Han sa at den avdøde mannen foreløpig ikke er identifisert, og at de vil gjennomføre obduksjon av ham i løpet av tirsdagen.

Politiet opplyste videre at de har gjennomført rundspørring i området rundt boligen der mannen ble funnet, samt gjennomført vitneavhør.

Soma ønsker ikke å gå inn på hva som kom fram i rundspørringen eller avhørene.

Politiet ønsket mandag ikke å gå ut med hvorfor de anser det som en drapssak, ei heller dødsårsak. Det er ikke kjent om et eventuelt våpen er beslaglagt.

– De kriminaltekniske arbeidene pågår fremdeles, og jeg har ikke opplysninger om beslag på åstedet. Men det å lete etter bevis er en del av dette arbeidet, sa Soma til NTB mandag.

Ifølge TV 2 var det en relasjon mellom siktede og avdøde. Kanalen får opplyst av forsvarer Kristensen at hans klient vil bli framstilt for varetektsfengsling i Sør-Rogaland tingrett i Stavanger onsdag klokken 13.30.

(©NTB)

Flere nyheter: