Menu
På denne parkeringsplassen på Skårersletta på Lørenskog natt til fredag ble en mann funnet død med skuddskader. Foto: Annika Byrde / NTB

Drapsetterforskningen i Lørenskog: Retten vil løslate alle de fire siktede

Retten sier nei til fengsling av de fire som er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en mann i 30-årene ble funnet død med skuddskader fredag.

Av NTB | 16.12.2023 22:19:36

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk ikke medhold fra Romerike og Glåmdal tingrett i begjæringen om varetektsfengsling av de fire siktede i saken, melder TV 2.

Politiadvokat Marit Aurdal sier at politiet vil anke rettens kjennelse til lagmannsretten.

Annette Myrhaug representerer en av de siktede. Hun påpeker at det er gitt oppsettende virkning, som betyr at de siktede blir sittende i varetekt dersom politiet anker avgjørelsene.

– Retten har gjort en grundig og god vurdering rundt skyldspørsmålet og faller ned på at det ikke er skjellig grunn til mistanke, og at klienten min skal løslates, sier forsvarer Ole Kristian Ringnes til kanalen. Han representerer én av de andre siktede.

Den avdøde mannen ble funnet død i en bil på Lørenskog natt til fredag. Først ble de fire personene, som var med avdøde da politiet ankom stedet, pågrepet for brudd på våpenlovgivningen.

Fredag kveld ble de siktet for drap og medvirkning til drap. Den avdøde er en etnisk norsk mann i 30-årene. Både han og enkelte av de fire siktede er kjenninger av politiet.

Flere nyheter: