Menu
Knivstikkingen skjedde i parkeringshuset til kjøpesenteret Vestkanten i Loddefjord i Bergen. Arkivfoto: Magnhild Mostad / Bergensavisen / NTB

Drapet i Loddefjord: Aktor ber om tvungent psykisk helsevern

Aktoratet slår fast at mannen som er tiltalt for drapet på faren sin i Loddefjord i Bergen, ikke har skyldevne og ikke kan dømmes til fengsel.

Av NTB | 25.01.2023 12:55:11

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge Bergens Tidende la aktor, statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen, onsdag ned påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern for den 35-årige mannen som drepte faren sin med kniv i parkeringshuset til Vestkanten storsenter i Loddefjord 4. mars i fjor.

Påstanden støttes av 35-åringens forsvarer, advokat Marius Wesenberg. Tiltalte erkjente straffskyld da rettssaken begynte i Hordaland tingrett tidligere denne uka.

Faren, en 59 år gammel mann, ble knivstukket gjentatte ganger og døde på sykehus. Ifølge aktor ble drapet begått etter overveielse og planlegging, og med høy grad av gjennomføringsevne, vilje og hensynsløshet.

Den tiltalte har en lang historikk innen psykiatrien, og ifølge rettsoppnevnte sakkyndige er det sannsynlig at mannen var utilregnelig på gjerningstidspunktet. Fylkeslegen har konkludert med at den tiltalte mannen ikke har fått forsvarlig helsehjelp.

(©NTB)

Flere nyheter: