Menu
Inter havner på amerikanske hender. Foto: Spada/LaPresse via AP / NTB

Drama for den italienske fotballstorheten Inter – tvinges til eierskifte etter mislighold av lån

Et amerikansk investeringsfond overtar kontrollen over den italienske fotballstorheten Inter etter at klubbens tidligere eier har unnlatt å oppfylle låneforpliktelser.

Av NTB | 22.05.2024 12:09:34

Sport: Det er nyhetsbyråene AP og AFP som melder at investeringsfondet Oaktree overtar eierskapet i Inter fra kinesiske Suning Holding, ledet av Zhang-familien.

Inter feiret et suverent seriemesterskap så sent som søndag. Nå er det altså klart at det blir endringer på eiersiden.

Suning Holding tok under koronapandemien opp et stort lån hos det amerikanske investeringsfondet Oaktree. Med påløpte renter skal lånesummen i øyeblikket være på 400 millioner euro, rundt 4,5 milliarder kroner.

Frist for tilbakebetaling var ifølge nyhetsbyrået AP mandag, men det skal ikke ha kommet meldinger om at Oaktree hadde mottatt penger.

– Jeg kan bare garantere at klubben står veldig solid, sa Inter-sjef Giuseppe Marotta i en uttalelse søndag.

Den ble gitt samtidig som Inter-familien feiret ligatittel nummer 20 i historien.

– Uansett hvilken beslutning Zhang-familien tar, vil det være til beste for klubben de elsker, hevdet Marotta videre.

AP skriver at det er uklart om Oaktree vil beholde klubben eller se seg om etter en kjøper.

Det er ikke første gang at det blir trøbbel på eiersiden i en Milano-klubb. I 2018 ble Milan overtatt av det amerikanske fondet Elliott Management etter at de tidligere eierne i Li Yonghong bommet på fristen for å tilbakebetale deler av et lån.

Salget fant sted kort tid etter at Milan vant Serie A-tittelen.

Inter blir nå den sjuende Serie A-klubben som har amerikanske eiere. Foruten Milan er de andre Atalanta, Fiorentina, Roma, Genoa og nyopprykkede Parma.

Inter er i egen klasse i Serie A denne sesongen. Med én serierunde igjen, har laget fra motehovedstaden 19 poengs luke til byrival Milan.

Zhang-familien skal ha forsøkt å forlenge fristen for tilbakebetaling av lånet og ha lansert alternative løsninger, men uten hell.

Det var da forventet at Elliott ville selge klubben raskt, og en rekke aktører skal ha vært interessert. I stedet beholdt Elliott eierskapet i fem år, før den solgte til RedBird Capital Partners i fjor.

(©NTB)