Menu
FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Drakk en liter brennevin og grøftet to biler

En mann i 20-årene fra Sunnhordland er dømt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand. Mannen skal ha drukket en liter brennevin og tre øl før han grøftet to forskjellige biler samme dag.

Av tomas | 24.04.2023 14:16:18

Kriminalitet og rettsvesen: En mann i slutten av 20-årene er i Haugaland og Sunnhordland tingrett dømt til 30 dagers fengsel, samt en bot på 55.000 kroner for kjøring i alkoholpåvirket tilstand.

Ifølge dommen skal mannen ha drukket en liter brennevin og tre øl før han la ut på en kjøretur i Sunnhordland i slutten av 2022. Denne turen endte i grøften. Etter 20 minutter la mannen ut på nok en kjøretur som også havnet utenfor veien, skriver Kvinnheringen.

Ifølge dommen skal mannen ha vært på en fest på Husnes sammen med sin daværende kjæreste. Under en krangel med ex-kjæresten kjørte mannen i bilen han kom i. Da hadde mannen drukket en liter brennevin og tre øl.

Etter å kjørt av veien skal mannen ha gått hjem og ha drukket mer alkohol for deretter ha sitte seg i en annen bil.

«20-åringen gikk tom for bensin og mista servostyringa. Bilen havnet da i grøftekanten. Det skjedde 200–300 meter fra huset.», heter det i rettsdokumentet fra Haugaland og Sunnhordland tingrett.

Nå er mannen dømt til 30 dagers fengsel, samt en bot på 55.000 kroner. Han må også klare seg uten førerkort fram til 2025

Flere nyheter: