Menu
Cannabis Foto: Radio Haugaland / privat
Foto: Radio Haugaland / Privat

Dømt for kjøring i cannabis-rus og hjemmedyrking

En mann i 40-årene er dømt til samfunnsstraff for kjøring i cannabis-rus og for å ha dyrket åtte planter hjemme i kjelleren. Retten var ikke i tvil om at "gartneren" dyrket til eget forbruk.

Av tomas | 04.05.2023 10:11:40

Kriminalitet og rettsvesen: En mann i 40-årene er i Haugaland og Sunnhordland tingrett dømt til samfunnsstraff for kjøring i cannabis-rus og for å ha dyrket åtte planter hjemme i kjelleren.

Mannen ble stoppet av politiet under en kjøretur i starten av 2021 og en spyttprøve avslørte at mannen var påvirket av cannabis, tilsvarende en promille på over 0,5, skriver Haugesunds avis.

Under en ransakelse hjemme hos 40-åringen ble det funnet åtte cannabis-planter, 32 stiklinger og mindre mengder tørket fleinsopp. I tillegg ble det funnet litt over en kilo tørket cannabis.

Under rettsaken forklarte mannen at dyrkingen var en hobby som han ikke skulle hatt og at cannabisen var til eget forbruk.

Nå er mannen dømt til 267 timers samfunnsstraff og en bot på hele 91.000 kroner. Mannen fikk også inndratt førerkortet i 14 måneder.

Mannen tilstod forholdene, og i følge dommen var det ikke tvil om at det kun var tale om tilvirkning til eget forbruk.

Flere nyheter: