Menu
FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Dømt for å ha stjålet gaver fra et 60-årslag

En mann i 40-årene er dømt til to år og seks måneder ubetinget fengsel for flere tilfeller av vinningslovbrudd. Mannen skal blant annet ha stjålet gaver fra et 60-årslag.

Av tomas | 28.05.2023 12:17:02

Kriminalitet og rettsvesen: En mann i 40-årene er dømt til to år og seks måneder ubetinget fengsel for flere tilfeller av vinningslovbrudd. Mannen skal blant annet ha stjålet gaver fra et 60-årslag.

Mannen i 40-årene stod i Haugaland og Sunnhordland tingrett tiltalt for en rekke straffbare forhold. Mannen skal blant annet ha stjålet gaver fra et 60-årslag i Brakstads selskapslokaler på Indre Kai i Haugesund.

Sammen med en kvinne skal paret har stjålet en sous vide-maskin, et gavekort, tursko og Cognac fra 60-årslagets gavebord. Paret skal ha brutt seg inn i festlokalene etter at festen var slutt og gjestene gått hjem, skriver Haugesunds avis.

40-åringen stod også tiltalt for en rekke andre lovbrudd mellom 2021 og 2023. Blant annet skal mannen ha begått flere tyverier, innbrudd, kjøp og oppbevaring av narkotika, brudd på våpenloven, kjøring uten gyldig førerkort og bruk av et stjålet kjøretøy, skriver avisen søndag morgen.

Mannen forklarte i retten at han stjal for å finansiere sitt eget narkotikaforbruk.

Nå er han fått en samledom og må i sone i fengsel i ett år og åtte måneder. Retten gav han en tilståelsesrabatt på seks måneder fordi han tilstod de fleste tiltalepunktene. På grunn av lang saksbehandlingstid blir fire måneder av straffen gjort betinget.

40-åringen må også betale en bot på 5.000 kroner for kjøring i ruset tilstand. I tillegg må han betale en erstatning på nesten 200.000 kroner til to forskjellige forsikringsselskap, samt 4000 kroner til en fornærmet kvinne og 4.000 til et lokalt firma.

Dommen fra Haugaland og Sunnhordland tingrett er ikke rettskraftig. Mannens advokat varsler at de kommer til å anke saken inn for lagmannsretten fordi de mener straffen er for høy.

Flere nyheter: