Menu
Rohit Saggi skal ha blitt truffet av en flaske på vei inn i spillertunnelen etter kampslutt mellom Stabæk og Vålerenga. Foto: Heiko Junge / NTB

Dommer Rohit Saggi truffet av gjenstand kastet fra tribunen etter kaoskamp

Hoveddommer Rohit Saggi fikk kastet en flaske på seg på vei inn i spillertunnelen etter kampslutt mellom Stabæk og Vålerenga i Eliteserien.

Av NTB | 29.05.2023 19:28:52

Sport: Kampen endte 2-1 til Stabæk.

– Det var en flaske som gikk rett i tinningen på meg. Det er veldig trist og synd at det skjer, sa Saggi til TV 2 etter kampen.

Han sa at han har det bra, til tross for at han har vondt i hodet og er litt svimmel.

– Vi sitter igjen med en støkk og at det ikke er greit. Det ble litt svart for meg når den traff meg, men jeg så det rullet en halvfull colaflaske på bakken, fortsetter kamplederen til TV 2.

Oslo-politiet meldte på Twitter at de har kontroll på en mistenkt og undersøker detaljer rundt hendelsen.

Hilmen sier videre til avisen at hendelsen vil bli fulgt opp med en rapport.

– Jeg håper det går bra med Saggi. Jeg vet at har fått en flaske i hodet. Det er høyst beklagelig, sa Stabæks hovedtrener Lars Bohinen til TV 2.

Hovedtreneren var i kontakt med en person i helsevesenet inne i spillertunnelen.

– Jeg snakket så vidt med en lege der inne som sa at det gikk bra, fortsatte Bohinen.

– Det er trist. Det hører ikke noe sted hjemme, og man kan ikke gjøre sånt, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2.

Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

– Jeg kan ikke fatte og begripe at det ikke ble avblåst for hands, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen underveis i FotballXtra-sendingen.

I 2. omgang fikk Tobias Pachonik rødt kort for en hands i feltet. Det var også en situajson som skapte diskusjoner.

– Det ble kastet en colaflaske mot dommeren. Han gikk i bakken og følte seg svimmel. Han er helt OK nå etter å ha fått legetilsyn. Personen som kastet flasken er tatt hånd om av politiet. Vi vet ikke hvilket lag han heier på, sier NFF-delegat Vidar Hilmen til VG.

Kampen inneholdt flere omdiskuterte dommersituasjoner. Fotballekspert Jesper Mathisen var blant dem som reagerte på 2-0-scoringen til Mushaga Bakenga.

(©NTB)