Menu
Redningsarbeidere fjerne gjørme og rasmasser mens de søker etter personer som fryktes fanget av et jordskred nær et tempel i utkanten av delstatshovedstaden Simla i indiske Himachal Pradesh. Foto: Pradeep Kumar / AP / NTB

Dødstallet stiger etter jordskred i India – flere fortsatt savnet

Tallet på døde etter flere jordskred i de indiske delene av Himalaya har steget til 57, opplyser myndighetene. Minst ti sitter fortsatt fast eller er savnet.

Av NTB | 15.08.2023 13:54:34

Vær: I delstaten Himachal Pradesh er det store ødeleggelser, der ras med stein og trær har feid med seg bygninger, ødelagt veier og ført til problemer med strømforsyning og for togtrafikken.

Tirsdag ble ytterligere tre døde hentet ut av et tempel som kollapset i delstatshovedstaden Simla, der 14 mennesker har mistet livet i regnrelaterte hendelser. Minst 55 mennesker er døde i delstaten, ifølge lederen for beredskapsetaten i Himachal Pradesh.

– Dødstallet kan bli høyere, sier delstatsminister Sukhvinder Singh Sukhu under en dempet markering av Indias uavhengighetsdag tirsdag.

Det er ventet fortsatt kraftig nedbør fram til onsdag i deler av Himachal Pradesh og nabodelstaten Uttarakhand. De opplevde store ødeleggelser etter regn også i forrige måned. Siden monsunen startet i begynnelsen av juni, er det registrert henholdsvis 45 og 18 prosent mer enn normalt i de to delstatene

Kraftig regn som har utløst dødbringende styrtflom og jordskred i fjellene i India, Pakistan og Nepal de siste årene, tilskrives blant annet klimaendringene. I tillegg er vedvarende byggearbeid en faktor i ulykkene.

(©NTB)

Flere nyheter: