Menu
Brannmannskaper i arbeid med det utbrente bygget fredag. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB

Dødstallet stiger etter blokkbrannen i Valencia – ti bekreftet døde

En familie på fire er blant de ti som er bekreftet døde i den store brannen i Valencia torsdag.

Av NTB | 23.02.2024 17:07:35

Ulykker og naturkatastrofer: Brannen brøt ut i en boligblokk på 14 etasjer torsdag ettermiddag. Flammene spredte seg etter hvert til et nabobygg.

Så langt er ti mennesker bekreftet omkommet, mens 15 personer har fått ulike typer skader, skriver El Pais. Fire av de døde var en familie med mor, far, et spedbarn og en tre år gammel jente, skriver avisen.

Fredag ettermiddag har brannmannskaper tatt seg inn i de nedre etasjene i blokkene. Det er foreløpig utrygt å ta seg lenger opp, hvor det fortsatt er intens varme.

Brannen spredte seg til hele eiendommen på en knapp halvtime, ifølge El Pais. Blokkene ble bygget på begynnelsen av 2000-tallet og var hjem for rundt 450 personer.

Antall savnede er usikkert da myndighetene ikke har oversikt over hvor mange som befant seg i bygningene da brannen brøt ut.

Årsaken til brannen er ikke kjent. Byens ordfører María José Catalá sier det er for tidlig å kommentere påstander i spanske aviser om at brannfarlige fasadematerialer i gjorde katastrofen så stor.

En rekke personer har blitt brakt til sykehus, men fredag ettermiddag er det kun to som fortsatt er innlagt. Begge er politibetjenter.

40 brannbiler har tatt del i slukningsarbeidet, og 90 soldater ble kalt inn i kampen mot flammene.

(©NTB)

Flere nyheter: