Menu
Novak Djokovic jubler for sin 10. tittel i Australian Open. Han gjennomførte turneringen med en tre centimeters rift i hamstringen. Foto: Ng Han Guan, AP / NTB

Djokovic vant Australian Open med tre centimeters rift i hamstringen

Craig Tiley, turneringsdirektør for Australian Open, sier at Novak Djokovic gjennomførte turneringen med en tre centimeters rift i venstre hamstring.

Av NTB | 01.02.2023 18:57:51

Sport: Det er en skade som ville ført til forfall fra de aller fleste. Djokovic ble skadd i en oppkjøringsturnering i Adelaide, men ved hjelp av «masse smertestillende tabletter» gjennomførte han turneringen med sju strake seirer og vant tittelen for 10. gang.

Serberen tangerte dermed Rafael Nadals rekord på 22 Grand Slam-titler i single.

– Han får mye kritikk, men ingen kan benekte at han er bemerkelsesverdig. Han spilte med en tre centimeters rift i hamstringen. Jeg så MR-bildene, og legene vil bekrefte det, sa Tiley til SEN Sportsday.

– Mange tvilte på at det var sant, og det er vanskelig å tro at noen kan greie det han gjorde med en slik skade, men slik var det,

Djokovic slo Stefanos Tsitsipas i strake sett i finalen. Dermed klatret han også tilbake til førsteplass på ATP-rankingen selv om han i fjor var utestengt fra svært mange turneringer fordi han ikke vil ta koronavaksinen.

– Kanskje ikke 100 prosent, men 97 prosent av spillerne ville kastet ett blikk på MR-bildet og gått rett til turneringskontoret for å trekke seg, sa Djokovics trener Goran Ivanisevic etter finalen.

– Men ikke han. Hjernen hans virker på en annen måte.

(©NTB)

Flere nyheter: