Menu
Fredrik Dversnes skal sykle Critérium du Dauphiné for Uno-X. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Disse sykler Tour de France-oppkjøringen for Uno-X

Fem nordmenn og to dansker stiller på startstreken for Uno-X i sykkelrittet Critérium du Dauphiné i de franske alper søndag.

Av NTB | 02.06.2023 11:28:54

Sport: Tobias Halland Johannessen og Anthon Charmig har lenge vært klare til rittet. Fredag ble det klart at Anders Halland Johannessen, Torstein Træen, Fredrik Dversnes, Martin Urianstad Bugge og Jonas Gregaard Wilsly utgjør resten av troppen.

Ådne Holter og Niklas Eg er oppført som reserver. Uno-X stiller dermed med et ungt lag til rittet. Snittalderen er på 24,8 år.

Det ukelange sykkelrittet blir av mange behandlet som et oppkjøringsritt til Tour de France. Laguttaket til Uno-X kan derfor være en indikator for hvem som blir med til det prestisjetunge rittet i juli.

Alexander Kristoff er ikke med i troppen. Spurtkanonen kunne fått det tøft på de fjelltunge etappene, men det er likevel ventet at han deltar i Tour de France for å jakte seirer på de flatere etappene.

Det norske sykkellaget deltok også i fjorårets utgave av rittet i alpene. Da vant Tobias Halland Johannessen ungdomstrøya i sammendraget. Anders Skaarseth ble nummer to på 2. etappe, hvilket var lagets beste plassering på en enkeltetappe.

18 lag utgjør det som blir et sterkt startfelt. Blant annet fjorårets Tour de France-vinner Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) deltar.

Markus Hoelgaard (Trek), Vegard Stake Laengen (UAE), Jonas Hvideberg (DSM) og Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies) sykler også rittet.

Rittet går over åtte etapper mellom 4. og 11. juni.

(©NTB)