Menu
Vekst i strømmemarkedet, omstrukturering og kostnadskutt får mye av æren for at Disneys kvartalsresultat ble kraftig forbedret i forrige kvartal. Foto: Steven Senne / AP / NTB

Disneys overskudd økte kraftig og sendte aksjekursen opp

Disney avsluttet forrige kvartal med et overskudd på 264 millioner dollar i overskudd etter skatt. Det er 63 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

Av NTB | 09.11.2023 01:09:42

Kultur og underholdning: Overskuddet – som tilsvarer 2,94 milliarder kroner med dagens kurs – var mer enn analytikerne forventet, og markedet svarte med å sende aksjekursen opp 3 prosent.

Inntektene økte med 5,4 prosent til 21,24 milliarder dollar i kvartalet som ble avsluttet 30. september. I samme periode i fjor endte inntektene på 20,15 milliarder dollar, mens overskuddet ble på 162 millioner.

Selskapet sier resultatforbedringen skyldes kostnadskutt, økt effektivitet etter en omstrukturering samt vekst for selskapets strømmetjenester. Disney+ har fått 7 millioner flere abonnenter, noe som også er bedre enn ventet og en reversering etter flere kvartaler med nedgang.

Driftsresultatet fra Disneys fornøyelsesparker og andre tilsvarende «opplevelser» har økt med 30 prosent sammenlignet med fjoråret.

(©NTB)

Flere nyheter: