Menu
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 21. juni.

Av NTB | 21.06.2024 05:33:09

Politikk:

Meklingen mellom Norsk Flyteknikerorganisasjon (NFO) og NHO Luftfart hadde frist ved midnatt, men fredag morgen pågår den fortsatt. Om det blir streik, har NFO tatt ut 30 flyteknikere fordelt på ti hver i SAS, Norwegian og Widerøe. En streik kan føre til at de tre flyselskapene kan få problemer med vedlikehold og utbedring av feil på flyene, rett før fellesferien starter.

I dag arrangeres gratiskonserten VG-lista topp 40 på Rådhusplassen i Oslo. Konserten er Skandinavias største gratiskonsert, og i fjor var det opptil 50.000 publikummere til stede. På artistlista står blant annet Bausa, Delara, Arif, Lille Ceasar og Matoma. Konserten starter klokken 20.30 og slutter cirka 22.30. Den sendes også direkte på VG.no.

Ungarns statsminister Viktor Orban er i Berlin der han møter statsminister Olaf Scholz. På dagsordenen står blant annet EUs formannskap, som Ungarn overtar fra Spania 1. juli. Formannskapet innebærer at Ungarn får makt til å sette saker på dagsordenen til ministermøter og lede møtene. Slagordet de har valgt for sitt formannskap er «Make Europe Great Again».

Tysklands næringsminister Robert Habeck besøker Kina fredag til søndag. Besøket skjer etter at EU har truet med å innføre straffetoll på oppimot 30 prosent på elbiler fra Kina. EU-kommisjonen har lenge hevdet at kinesiske elbilprodusenter får så mye statsstøtte at det ødelegger konkurransen. Kommisjonen har kontaktet kinesiske myndigheter for å diskutere mulige løsninger, men om det ikke blir noe løsning blir det innført straffetoll fra 4. juli.

Det er rettsmøte i saken mot skuespilleren Alec Baldwin, som er siktet for uaktsomt drap på en filmfotograf under innspillingen av filmen «Rust». Fotografen Halyna Hutchins døde av et skudd fra en rekvisitt under innøvingen av en scene i New Mexico. Det var Baldwin som avfyrte skuddet. Han har erklært seg ikke skyldig i tiltalen, som har en strafferamme på inntil halvannet års fengsel.

Nederland og Frankrike møtes til kveldskamp i andre runde av gruppespillet i fotball-EM for menn. Kampen spilles i Leipzig og starter klokken 21. I Düsseldorf spiller Slovakia mot Ukraina klokken 15, mens Polen møter Østerrike klokken 18 i Berlin.

(©NTB)

Flere nyheter: