Menu
Den Norske Turistforening (DNT) setter samarbeidet med Freia og Mondelez på pause. Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB

Den Norske Turistforening stanser samarbeidet med Freia

Den Norske Turistforening (DNT) setter samarbeidet med Mondelez på pause på grunn av selskapets virksomhet i Russland.

Av NTB | 10.06.2023 12:39:20

Økonomi og næringsliv: Beslutningen ble tatt av DNTs landsstyre lørdag, skriver organisasjonen i en pressemelding.

– DNT fordømmer Russlands angrepskrig mot Ukraina, og vi forventer at våre samarbeidspartnere støtter opp om grunnleggende verdier som demokrati, fred og folkeretten. Så lenge Mondelez internasjonalt ikke vil stanse sin virksomhet i Russland, kan vi ikke ha et aktivt samarbeid om Kvikk lunsj, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang.

Samarbeidet mellom DNT og senere Mondelez har pågått siden 1960-tallet.

– For oss og mange andre er Kvikk Lunsj selve tursjokoladen som er med på alle turer. Derfor er dette naturligvis trist, men vi mener likevel at det er en nødvendig og riktig avgjørelse, sier Klarp Solvang.

Freias produkter lages i Norge, men det amerikanske morselskapet Mondelez driver fortsatt virksomhet i Russland. I en epost til NTB denne uken skriver selskapet at dette også gjelder flere andre matvareselskaper.

– Som mange andre selskaper, har vi opprettholdt en begrenset virksomhet i Russland. Men vi har avsluttet kapitalinvesteringer og reklame, og vi har hele tiden fordømt den brutale krigen samtidig som vi har bidratt til å opprettholde matforsyningen gjennom produktene våre, skrev Mondelez i en pressemelding.

Flere nyheter: