Menu
Redningsarbeidere sitter utenfor tunnelen som kollapset og sperret inne 41 arbeidere i India for litt over to uker siden. Foto: AP / NTB

Den første av de innesperrede arbeiderne i India er hentet ut

Redningsarbeidere har gravd seg fram til de 41 gruvearbeiderne som har vært innesperret i en tunnel i India i 17 dager. Den første er hentet ut.

Av NTB | 28.11.2023 16:00:00

Ulykker og naturkatastrofer: Flere TV-kanaler siterer myndighetspersoner på at den første av arbeiderne er dratt ut fra tunnelen, skriver Reuters.

Tidligere tirsdag sa indiske myndigheter at de bare var fem meter unna å nå igjennom til de 41 arbeiderne, før det ble meldt at de hadde nådd inn til dem.

Et evakueringsrør har blitt plassert i hullet som er gravd inn til arbeiderne, før redningsmannskapet kunne krype gjennom og begynne å hente mennene ut.

Flere titalls redningsarbeidere med tau og stiger står på rekke og rad utenfor tunnelen, og ambulanser er på plass for å frakte de 41 arbeiderne til et sykehus omtrent 30 kilometer unna.

Åpningen på den 4,5 kilometer lange tunnelen kollapset tidlig om morgenen 12. november. Siden har det blitt fraktet mat og medisiner inn til de 41 arbeiderne mens utgravingen har pågått.

Tunnelen arbeiderne jobbet i da den kollapset, er del av Char Dham-motorveien, et stort samferdselsprosjekt fra regjeringen. Målet er å knytte sammen fire hinduistiske pilegrimsreisemål gjennom et 890 kilometer langt veinettverk.

Myndighetene har ikke opplyst hva som forårsaket kollapsen, men regionen er utsatt for jordskred, jordskjelv og flom.

Arbeidet med å hente dem ut, én etter én på båre, gjennom det 90 centimeter brede evakueringsrøret, kommer til å ta noen timer, sa en tjenesteperson til Reuters tidligere tirsdag.

Redningsarbeidet har gått sakte framover og blitt forsinket på grunn av ras og gjentatte problemer med det tunge boreutstyret. Temperaturene har også vært synkende i det avsidesliggende fjellområdet i delstaten Uttarakhand.

Flere nyheter: