Menu
Erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, raste mot et innvandringsforslag. Foto: Andrew Milligan/Pool via AP, File/NTB

Den engelske kirkens overhode raser mot britisk migrasjonsforslag

Erkebiskopen av Canterbury, som leder Den engelske kirke, fordømte onsdag et forslag som vil innskrenke migranters muligheter til å søke asyl i Storbritannia.

Av NTB | 10.05.2023 16:44:11

Politikk: Justin Welby kalte forslaget fra den britiske regjeringen «isolasjonistisk, moralsk uakseptabelt og politisk upraktisk» i et sjeldent innlegg fra talerstolen i Overhuset, der han er medlem.

Videre kalte Welby forslaget en kortsiktig løsning som kunne yte stor skade på Storbritannias internasjonale navn og rykte.

Forslaget fra den konservative britiske regjeringen vil forby asylsøknader fra alle som kommer til Storbritannia på ulovlig vis. Videre vil slike migranter og flyktninger måtte uttransporteres til hjemlandet eller det som myndighetene definerer som et trygt tredjeland, for eksempel Rwanda. De vil dessuten bli utvist fra Storbritannia på livstid.

Også FN har kommet med skarp kritikk av forslaget. Underhuset stemte det gjennom i april, men det møter sterk motstand i Overhuset. Overhuset kan imidlertid ikke blokkere forslaget, kun endre det.

– Vi kan naturligvis ikke ta imot alle, og det bør vi ikke heller. Dette lovforslaget har ingen sans for den langsiktige og globale utfordringen verden står overfor. Dette landet bør lede an internasjonalt, ikke skille seg ut, sa Welby.

(©NTB)

Flere nyheter: