Menu
Forsvarer Johannes Bakkevig møter pressen etter fengslingsmøtet for den andre siktede i Spydeberg-saken i Follo og Nordre Østfold tingrett tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Den andre siktede i Spydeberg-saken varetektsfengsles i fire uker

Mannen som er siktet for å ha solgt narkotika til de to jentene som døde i Spydeberg, motsatte seg ikke å bli fengslet. Samtidig nekter han straffskyld.

Av NTB | 10.01.2023 16:26:08

Kriminalitet og rettsvesen: I kjennelsen fra Follo og Nordre Østfold tingrett ble han varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud i to uker.

Under fengslingsmøtet kom det fram at siktelsen er utvidet til å ha hensatt jentene i en hjelpeløs tilstand.

– Han samtykket til fengsling selv om han ikke erkjenner straffskyld, sier advokat Johannes Bakkevig til NTB.

– Etterforskningen tyder på at han har vært i kontakt med dem i kort tid før dødsfallet, sier politiadvokat Benedicte Granrud til VG.

Politiet fikk medhold i sin begjæring om lukkede dører i sal 2 i tingretten.

Forsvarer Bakkevig sier at hans klient har tatt betenkningstid etter tingrettens avgjørelse.

– Han er ung, og han er preget av saken og situasjonen, sier Bakkevig.

Det er foreløpig ikke kjent hva slags stoff jentene døde av.

Den andre siktede i saken – en mann i 20-årene – ble varetektsfengslet i fire uker mandag, også han med to uker brev- og besøksforbud. Han er siktet for uaktsomt drap. Jentene ble funnet på hans adresse.

Bakkevig forsvarer mannen, som er en av to som er siktet etter at tvillingene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) døde i Spydeberg, trolig av en overdose narkotika.

Utover det var det en svært ordknapp advokat. Han henviste til at mye i saken er taushetsbelagt og klausulert. Han vil ikke gå inn på hva den siktede mannen har forklart, eller den utvidede siktelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: