Menu
Bildet viser angivelig Gabons president Ali Bongo Ondimba sittende i husarrest sin bolig i Libreville. Onsdag morgen kunngjorde militære offiserer at de hadde tatt makten i landet og endt Bongo-familiens 56 år lange styret av landet. Foto: Gabons presidentkontor / AP / NTB

Den afrikanske union fordømmer kuppforsøket i Gabon

Den afrikanske union (AU) fordømmer kuppforsøket i Gabon og ber landets hær sørge for sikkerheten til president Ali Bongo Ondimba og hans familie.

Av NTB | 30.08.2023 16:24:27

Krig og konflikter: – Vi følger situasjonen med stor bekymring, sier unionens kommisjonsleder Moussa Faki Mahamat i en uttalelse.

Militære ledere sa onsdag morgen at de har tatt makten i landet, og at resultatene av helgens valg er annullert. I en kunngjøring på statlig TV hevder også soldatene at presidenten og hans familie er satt i husarrest.

Det påståtte kuppet har allerede møtt fordømmelse av blant andre EU, Kina, landets tidligere kolonimakt Frankrike og Russland.

Bongos parti har styrt landet siden det ble selvstendig i 1960. Faren Omar Bongo var president i nesten 42 år fram til sin død i 2009, da sønnen tok over.

(©NTB)

Flere nyheter: