Menu
Tusener av israelere demonstrerte lørdag kveld mot statsminister Benjamin Netanyahus regjering med krav om at den inngår en avtale med Hamas om løslatelelse av gislene i Gaza. Søndag var det protester i flere byer. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB

Demonstranter sperrer veier i Israel

Demonstranter som krever at Israels regjering inngår en avtale med Hamas om gislene, sperret søndag morgen veier over hele landet.

Av NTB | 07.07.2024 10:43:20

Politikk: Demonstrantene blokkerte veier i flere israelske byer midt i rushtrafikken. De satte også fyr på bildekk på hovedveien mellom Jerusalem og Tel Aviv før de ble fjernet av politiet.

Mindre grupper av demonstranter med megafoner og bannere møtte også fram utenfor hjemmet til flere av ministrene i regjeringen.

Arbeidet med å forhandle fram en våpenhvile- og gisselavtale mellom Israel og Hamas etter ni måneder med krig har tatt seg opp igjen de siste dagene, men det er fortsatt stor avstand mellom partene.

Søndag er det ni måneder siden Hamas gikk til angrep langs grensa til Gaza og drepte nesten 1200 mennesker. Over 250 ble også tatt som gisler. Minst 38.000 palestinere er drept i Gaza i krigen som angrepet utløste.

Flere nyheter: