Menu
Demi Moore på premieren for «The Substance» i Cannes tidligere denne uken. Foto: Daniel Cole/Invision/AP/NTB

Demi Moore om sin nye filmrolle: – Jeg fikk større aksept for meg selv

Demi Moore er tilbake i en ny film som tok henne ut av komfortsonen – der den handler om menns blikk på kvinner.

Av NTB | 21.05.2024 14:59:38

Kultur og underholdning: «The Substance» er en kroppshorrorfilm, og fikk 13 minutters stående applaus da den søndag hadde premiere i Cannes – som en av filmene som skal kappes om Gullpalmen i år.

Der spiller Demi Moore (61) en kvinne som tester et ulovlig stoff etter å ha fått sparken for å være for gammel. Det skal gjøre henne til en bedre, og yngre, utgave av seg selv.

Den franske regissøren Coralie Fargeat har laget en satire om hvordan det mannlige blikket behandler kvinner, og hva det kan føre til.

For det går galt til slutt – når Moores rollekarakterer injiserer seg med «stoffet», og en yngre versjon av henne (spilt av Margaret Qualley) stiger opp fra kroppen. Også veteranen Dennis Quaid er med, som den sleske filmprodusenten som tilfeldigvis heter Harvey.

Den unge kvinnen lever i sju dager, så må den eldre versjonen få sine sju. Slik skal de veksle, og skildringen av dette resulterer i noen ganske eksplisitte nakenscener.

– Det føltes befriende, det var en ganske rå opplevelse, der jeg ble tvunget til å blottlegge meg både fysisk og psykisk. Da jeg var klar, føltes det som om jeg fikk en større aksept for meg selv, sier Moore.

Det er 26 år siden sist hun var på filmfestivalen i Cannes, da som selskap for eksmannen Bruce Willis. Nå gjør hun et sterkt comeback i hovedrollen i «The Substance», som ifølge Filmweb ikke har fått norsk premieredato ennå.

(©NTB)

Flere nyheter: