Menu
Dirigent Kim Wigaard (t.v.) leder en øvelse med Demenskoret på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo. Foto: Anna Sørmarken Vestly / NRK / NTB

Demenskoret vant publikumsprisen under Gullruten

NRK-serien Demenskoret stakk av med den gjeve publikumsprisen under årets Gullruten-utdeling. I serien følger vi et kor med 15 medlemmer som alle har demens.

Av NTB | 12.05.2023 19:34:07

Kuriosa og kjendiser: Programmet var nominert sammen med VGTVs Bordtenniskameratene, Julian Rassat fra Kompani Lauritzen: Tropp 1 og bryteren Morten Thoresen fra Hodet i klemme.

Demenskoret startet som et hjerteprosjekt for programleder Ingrid Gjessing Linhave. Både mormoren og morfaren var rammet av sykdommen, og i dag lever faren hennes med demens.

Sammen med dirigent Kim Wisgaard og kormedlemmene har programmet bergtatt og rørt det ganske land. Etter at serien begynte å gå på TV første nyttårsdag, har Demenslinjen fått dobbelt så mange henvendelser.

– Vi var engstelige for at enkelte skulle kritisere det å be syke mennesker i en sårbar situasjon om å være på TV. Men vi tok helt feil – responsen har jo vært helt fantastisk, og koret har kun blitt møtt med kjærlighet, sa Gjessing Linhave til Se og Hør nylig.

Programmet er også nominert i kategoriene beste programleder, årets nye deltaker (Jan Runar Eliassen) og beste karakterdrevne dokumentarserie.

Flere nyheter: