Menu
ARKIVBILDE: Egil M Solberg / Radio Haugaland

Deler av Leirvik sentrum stengt lørdag

Flere veier i Leirvik sentrum på Stord blir stengt lørdag, da nesten 4.000 personer skal gå i festivaltog i forbindelse med Håndballfestivalen. Arrangøren ber bilister om å velge andre veier.

Av tomas | 27.05.2023 09:38:50

Håndballfestivalen: Nesten 4.000 personer inntar i dag sentrum av Leirvik i forbindelse med Håndballfestivalen på Stord.

Det fører til flere stengte veier når håndballspillerne skal marsjere i gatene. Toget går fra Vikastemmo, ned Vikabrekko, forbi Amfi-senteret, bussholdeplassen og opp Torgbakken til torget. Arrangøren ber bilister om å velge andre veier.

Toget fører også til hinder for kollektivtransporten. Arrangøren har vært i dialog med Kystbussen og Tide. Kystbussen som kommer fra Bergen klokken 11.30 kommer som normalt via Sæ, men har holdeplass ved rådhuset og kjører samme vei ut igjen på E39, opplyser arrangøren overfor avisen Sunnhordland.

– Toget starter klokken 11, og det vil ta en time ned til sentrum, forteller festivalsjef Bjørn Lindgård til avisen. Lindgård foreller videre at 15-20 personer og flere biler jobber med tryggheten under avviklingen av festvaltoget.

Rundt 4000 håndballspillere på 462 lag skal i aksjon på Vikahaugane i pinsen. Turneringen har per skrivende stund allerede gjennomført 28 kamper, 1292 kamper gjenstår og det er så langt scoret 443 mål, skriver sportsnettstedet Profixio på sine nettsider.

Festivaltoget er en lang tradisjon med tusenvis av deltagere i fargerike kostymer.

Flere nyheter: