Hugo Vetlesen debuterte med mål for Club Brugge. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Deilas Club Brugge tok første stikk mot «norske» AGF – Vetlesen fikset 3-0-seier i debuten

Hugo Vetlesen scoret i debuten sin for Club Brugge da de vant 3-0 i det første oppgjøret mot AGF i den andre runden av conferenceliga-kvalifiseringen.

Av NTB | 27.07.2023 22:03:14

Sport: Returoppgjøret spilles 3. august i Danmark. Det er fire kvalifiseringsrunder før gruppespillet sparkes i gang.

Ronny Deilas menn fikk en drømmestart på kampen da Andreas Skov Olsen spilte opp Tajon Buchanan, som sendte vertene i ledelsen etter bare ti minutter.

Hjemmepublikummet måtte imidlertid vente til helt etter pause før de kunne slippe jubelen løs igjen. For etter 48 minutter doblet Mats Rits etter å ha blitt spilt opp av Thiago Rodrigues.

Hugo Vetlesen er ble klar for Brugge 3. juli, og hadde fortsatt til gode å debutere for belgierne. Nordmannen kom imidlertid inn i det 76. spilleminutt og trengte ikke mer en to korte minutter før han noterte seg på scoringslisten.

Antonio Nusa (Club Brugge) og Magnus Knudsen (AGF) startet også kampen for sine respektive lag.

Deila tok over den belgiske storklubben i starten av måneden etter å ha ledet Standard Liège i ett år. Det er også flere norske kjenninger i AGF. Stig Inge Bjørnebye er sportsdirektør, mens norgesvennen Uwe Rösler leder laget med sin norske assistent Kenneth Dokken.

Dersom Brugge gjør jobber i Danmark møter de vinneren av de to kvalikkampene mellom islandske KA Akureyri og Dundalk fra Irland.

Conferenceligaen er på tredje nivå blant Uefas klubbturneringer. Den ble spilt for første gang i 2021/22-sesongen.