Menu
Vålerenga feirer Daniel Håkans nettkjenning mot Aalesund i Eliteserien. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Debutanten Håkans reddet VIF i sesongåpningen: – Fantastisk

Finske Daniel Håkans scoret mål i sin første offisielle kamp for Vålerenga. Det sørget for at VIF vant 1-0 borte mot Aalesund på Eliteseriens åpningsdag.

Av NTB | 10.04.2023 19:34:05

Sport: Nettkjenningen kom med tolv minutter igjen av kampen. Midtbanemann Henrik Bjørdal slo inn i feltet, der Håkans løp seg fri og headet ballen videre i mål.

VIF tok dermed alle tre poengene med seg tilbake til Oslo.

– Fantastisk, det kan ikke bli bedre. Det var den første matchen, og så avgjør jeg den, sa Håkans til TV 2.

– Sesongstarten er alltid vanskelig. Det ble en stillingskrig og mye duellspill, men det viktigste var tre poeng, fortsatte matchvinneren.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo var lettet etter kampen.

– Det var en viktig start, og jeg synes vi gjør mye bra i dag. Vi skapte litt i andre omgang før det ble en del bytter. Vi hadde kontroll på en tøff bortebane, sa Fagermo til TV 2.

22-åringen fra Ghana fikk ballen feilvendt i feltet, men fikk rettvendt seg og fyrt av et skudd. VIFs sisteskanse Magnus Sjøeng fikk en hånd på avslutningen, som gikk videre i stolpen og ut.

– Vi hadde grei kontroll forsvarsmessig, men så glapp vi en gang på målet. Da blir man straffet, men det var en halvdårlig kamp av oss, sa Aalesund-kaptein Daniel Fällmann til TV 2.

Fem minutter etter hvilen kom Bjørdal til kampens største sjanse for Oslo-klubben. Da fyrte han av et skudd fra skrått hold, men tangotrøyenes keeper Sten Grytebust sto i veien.

Aalesund møter Strømsgodset i neste runde, mens VIF tar imot Sarpsborg 08.

Noen minutter før Håkans nettkjenning var Aalesunds nyervervelse Isaac Atanga nære å sende vertene i føringen.

Lagene slet innledningsvis med å komme til noen farligheter. Aalesund kom til et fåtall avslutninger på mål før hvilen uten at Sjøeng hadde problemer med å redde skuddene.

(©NTB)