Menu
Det danske fotballandslaget trener i Freudenstadt i Tyskland før EM. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / NTB

Dansk fotballtopp raser mot treningsbanen i EM: – Uforståelig

Lagleder Christian Nørkjær er irritert over at det danske laget får en dårlig treningsbane før fotball-EM går i gang i Tyskland.

Av NTB | 12.06.2024 12:53:13

Sport: – Det blir en evaluering av denne prosessen. Det er tross alt et EM, og det er uforståelig at vi fortsatt må stå her og snakke om det, sier den danske DBU-toppen.

Treningsbanen til de rødkledde har fått nytt underlag, og den har ikke levd opp til standarden som forventes i et EM-sluttspill, skriver Bold.

Nørkjær har selv vært i kontakt med gresseksperter, lokale arrangører og Det europeiske fotballforbundet (Uefa) da det ble kjent at Danmark ble tildelt en helt ny treningsbane.

– Det er nok litt energi og fokus vi ikke bør bruke. Det har trukket mye energi ut av meg. Det ville vært løgn å si noe annet, sier Nørkjær.

Den første treningen på banen i Freudenstadt viste seg å være bedre enn fryktet.

– Jeg er glad for at spillerne sier at det ikke er så ille som de hadde ventet. Det i seg selv er ikke et godt nok parameter, men det er bedre enn om de hadde stått og sagt at denne banen kan de ikke trene på, sier han.

– Vi har gjort alt vi har kunnet, og mye mer enn det, for det er Uefa og de tyske arrangørenes ansvar, forteller Nørkjær.

Underlaget i Freudenstadt får hvile fra fredag til mandag morgen mens det danske laget er i Stuttgart for sin EM-premiere.

Danmark åpner EM mot Slovenia søndag. Deretter venter kamper mot England og Serbia i gruppe C.

(©NTB)

Flere nyheter: