Danmarks Pierre-Emile Højbjerg jubler for sin 1-0-scoring mot San Marino i EM-kvalifiseringen i gruppe H. Det ble 4-0 til danskene. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix via AP / NTB

Danmark valset over San Marino, men scoret bare fire

Kasper Hjulmands gutter viste ingen nåde mot San Marino og vant med komfortable 4-0 i EM-kvalifiseringen i gruppe H.

Av NTB | 07.09.2023 22:54:38

Sport: San Marino er det dårligste landet i fotballhistorien, og laget har sluppet inn fire mål i gjennomsnitt i sine kamper. Danskene fikk holde lekestue det meste av kampen og dro land en grei seier.

Det tok litt tid før det løsnet for de danske drenge. Hele Parken ropte på straffe etter at Lorenzo Capicchioni syntes å ha hektet Jesper Lindstrøm innenfor 16-meteren. Etter en lengre VAR-sjekk endte det med ingen straffe og gult kort til Napoli-spilleren for filming.

Det gikk ytterligere noen minutter før Pierre-Emile Højbjerg satte 1-0 da han fikk tid og rom til å finstille siktet. Et par minutter senere doblet Joakim Mæhle til 2-0 på pasning fra Christian Eriksen.

Eriksen fortsatt i servitørrollen og var nest sist på ballen da Jonas Wind satte 3-0 fem minutter før pause. I annen omgang trodde Morten Hjulmand at han hadde scoret i landslagsdebuten, men en VAR-sjekk viste at det var offside i forkant.

Manchester United-stjernen Eriksen avsluttet det hele med å servere Youssuf Poulsen til 4-0 på overtid.

Søndag drar Danmark til den finske hovedstaden for toppmøte i gruppe H.

Jonny Evans reduserte til 2-3 for nordirene åtte minutter i annen omgang, men Sporar økte til 4-2 kort etter med sitt annet mål for kvelden.

Finland slo til med en sterk 1-0-seier borte mot Kasakhstan etter at Oliver Antman ble kampen eneste målscorer etter 78 minutter. Dermed er det finnene som er i føringen i gruppe H med 12 poeng på fem kamper. Danskene har 10 poeng etter tre seire, en uavgjort og ett tap.

Slovenia er også i gruppen og står også med 10 poeng etter 4-2 over Nord-Irland. Kampen startet forrykende med tre mål på et drøyt kvarter. To til vertene og en til gjestene. Andraz Sporar satte 1-0 etter tre minutter, mens Isaac Price svarte fire minutter senere. Petar Stojanovic gjorde 2-1 etter 17 minutter. Benjamin Sesko økte til 3-1 tre minutter før sidebytte.