Menu
Sjansene for landslagsspill for Danmark blir ikke ødelagt om man reiser til Saudi-Arabia, mener Kasper Hjulmand.Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix / NTB

Danmark-sjefen: Overgang til Saudi-Arabia lukker ikke døra til landslaget

Hvis en dansk spiller melder overgang til saudiarabisk fotball, vil han fortsatt være aktuell for landslaget til Kasper Hjulmand.

Av NTB | 30.08.2023 10:34:37

Sport: Hjulmand slår fast at han utelukkende ser på spillerens sportslige kvaliteter.

– Jeg er fotballtrener. Hvis jeg ikke tar med en spiller, så er det fordi han ikke er god nok, sier den danske landslagssjefen.

Mathias Normann meldte nylig overgang til Al-Raed. Ingen dansker er foreløpig blitt lokket til landet som pumper inn penger i fotballen.

– Jeg synes virkelig det er vanskelig å være dømmende på hva andre gjør. Disse spillerne tar en jobb, akkurat som tusener av dansker gjør i Midtøsten, sier Hjulmand.

Hans norske kollega Ståle Solbakken har tidligere presisert at det ikke foreligger noen retningslinjer fra Norges Fotballforbund med for eksempel Saudi-Arabia, men han har tidligere vært sterkt kritisk til Normanns valg.

– Vi må forholde oss til det. Det kommer ikke til å bli borte, det der. Så må vi stå knallhardt på de verdiene vi har, men samtidig kan vi ikke lukke øynene for alt annet, sier Solbakken til NTB om den saudiarabiske offensiven på sportsfronten.

Saudi-Arabia får kritikk for sitt syn på grunnleggende menneskerettigheter. Det omdømmet har ifølge kritikere fått Saudi-Arabia til blant annet å satse på sponsoraktiviteter som fotball, golf og gaming, som kritikerne igjen kaller sportsvasking.

– Verden er noe mer komplisert enn vi noen ganger får den til å være i Danmark. Hvis du ønsker å forme verden mot mer demokrati og menneskerettigheter, hvordan gjør du det best? spør Hjulmand.

– Jeg har trøbbel med dem som mener de har sannheten. Det er noen som kan mye mer om dette enn meg, sier han.

Cristiano Ronaldo var i vinter den første store stjernen som forlot Europa til fordel for saudiarabisk fotball. Siden har profiler som Karim Benzema, Sadio Mané og til sist Neymar fulgt etter.

(©NTB)