Manchester Uniteds Diogo Dalot jublet vilt for sin scoring. Foto: Jon Super / AP / NTB

Dalots drømmetreff reddet United – ekspert uenig: – Det er keepertabbe

Manchester United slet tidvis mot Sheffield United, men Diogo Dalots lekre langskudd ga 2-1 på en dag der Bobby Charltons bortgang har preget klubben.

Av NTB | 21.10.2023 23:42:30

Sport: Den portugisiske backen bøyde ballen opp i det høyre hjørne og satte fyr på bortefansen på Bramall Lane da det gjensto 13 minutter av kampen.

Wes Foderingham i Sheffield United-målet strakte seg så lang han var, og han var borti ballen med fingertuppene, men han maktet ikke å stoppe avslutningen.

– Det er keepertabbe. Rett og slett. En keeper i Premier League skal ta dette her, sa Viaplays ekspert Jan-Åge Fjørtoft.

Dalot selv var fornøyd etter kampen.

– Ja, det var et bra mål, sa Dalot til Sky Sports.

Den første omgangen handlet mest om Scott McTominay, som det også gjorde i forrige serierunde i Premier League. Da kom han inn og scoret to mål på overtid i 2-1-seieren mot Brentford.

Mot Sheffield United sendte han sitt lag i føringen før han laget straffespark tre minutter senere. Det ble omsatt av Oli McBurnie i sin 250. kamp for Sheffield United.

McTominay er på mange måter beviset på at det har lugget for Manchester United i sesonginnledningen: Han er lagets toppscorer med tre mål.

Manchester United fikk seg en ordentlig trøkk i innledningen på kampen. Hjemmelaget styrte det meste og burde ledet, men etter hvert kom Manchester United seg mer inn i det.

Det er seks poeng opp til byrival Manchester City på tabelltopp. Til tirsdag kommer FC København til Old Trafford i Champions League.

– Å forberede seg til en kamp er vanskelig. Sir Bobby kom ofte inn i garderoben etter kamp og lyste opp rommet. Du kunne se auraen han tok med seg inn i garderoben, sa Harry Maguire om Charlton.

– Han er en legende i denne klubben, la han til.

Før det hadde Bruno Fernandes og Sofyan Amrabat begge truffet tverrliggeren. Og den danske spissen Rasmus Højlund måtte nok en gang rusle av banen uten en Premier League-scoring.

Før kampen ble Sir Bobby Charlton hedret av fansen og spillerne. Manchester United-legenden døde lørdag. Han ble 86 år gammel.