Menu
Skuespillere og manusforfattere fra to etterfølgende serier i samme univers, "Breaking Bad" og "Better Call Saul", utenfor Sony-studioet i august. Fra venstre Patrick Fabian, Rhea Seehorn, Norma Maldonado, Aaron Paul, Peter Gould, Betsy Brandt, Matt Jones, Charles Baker, Jesse Plemons og Bryan Cranston. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB

Atter en tagning i Hollywood-streiken tirsdag

Partene i skuespillerstreiken i USA møtes igjen tirsdag for et nytt forsøk på å avslutte over 100 dager med streik.

Av NTB | 22.10.2023 00:42:23

Økonomi og næringsliv: Alliansen for Hollywood-studioene (AMPTP) møter da i nye samtaler med fagforeningen Sag-Aftra, som representerer over 160.000 skuespillere og andre bransjefolk.

– Partene skal møtes igjen tirsdag i Sag-Aftras hovedkvarter. Flere direktører fra AMPTP skal delta, heter det i en felles uttalelse lørdag.

Forhandlingene har brutt sammen en rekke ganger. Skuespillerne krever høyere grunnlønn, inntekter fra strømming og begrensninger på bruk av kunstig intelligens (KI).

Før helga kastet et stjernelag, med George Clooney i spissen, seg inn fra sidelinjen og tilbød å bidra med 150 millioner dollar over tre år til fagforeningens medlemmer. Noen av de rikeste skuespillerne mente det bare var rettferdig at de bidro med mer til velferdstiltak og utjevning av lønnsgap.

Sag-Aftra skal imidlertid ha møtt forslaget med en kald skulder fordi det er på siden av stridens kjerne i samtalene med Hollywood-studioene.

Manusforfatterne i film- og TV-bransjen landet tidligere i oktober en ny treårsavtale med studioene etter 148 dager i streik.

(©NTB)

Flere nyheter: