Norges Marianne Rørvik i aksjon under curling-VM for kvinner i svenske Sandviken. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Curling-VM: Norge slo Italia etter ekstraomgang

Norge måtte slite for å slå Italia i den nest siste runden i curling-VM. Det ble 7-6-seier etter at kampen ble avgjort i en ekstraomgang.

Av NTB | 24.03.2023 12:24:08

Sport: Det norske laget står nå med sju seire og fire tap og er med i kampen om en direkteplass i semifinalen. Norge holder tredjeplassen sammen med Canada. Sveits er allerede klare for semifinalen som vinner av gruppespillet med tolv seire av tolv mulige.

Norge med Marianne Rørvik som skip tok ledelsen 2-0 etter omgang nummer to. Italia reduserte til 1-2 etter den fjerde, mens Norge gikk opp til 3-1 før de italienske kvinnene igjen reduserte til 2-3.

Italia utlignet så til 3-3 med å «stjele» ett poeng.

Det norske laget gikk i ny ledelse 5-3 med to poeng i den niende omgangen. Kristin Skaslien, som er norsk viseskip, hadde imidlertid ikke flyten da hun forsøkte å slå ut to italienske steiner i den siste omgangen. Hun endte opp med å fjerne tre av sine egne steiner i boet og la grunnlaget for at Italia kunne utligne til 5-5.

Skaslien reparerte samtidig tabben med å sette det ene poenget i ekstraomgangen og sikre norsk 6-5-seier i kampen.

Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.

Norge møter Tyskland i den siste grunnspillskampen fredag kveld. De to beste etter grunnspillet er klare for semifinale. Lag tre møter lag seks, mens lag fire møter lag fem, om de to siste semifinaleplassene.