Menu
Martine Rønning spiller VM i Sør-Korea sammen med Mathias Brænden. Foto: Geir Olsen / NTB

Curling: Norge vendte til ny VM-seier over Sverige

Martine Rønning og Mathias Brænden fortsetter sin triumfferd i curling-VM for blandede lag i Sør-Korea. Mandag ble Sverige slått 9-5 etter en kjempeavslutning.

Av NTB | 24.04.2023 08:54:03

Sport: De norske VM-debutantene står med fire seirer av mulige i mesterskapet etter å ha vendt kampen mot svenske Therese Westman og Robin Ahlberg.

Svenskene ledet 5-3 etter fem omganger, men måtte se Norge ta seks strake poeng i de tre siste. Norge topper dermed VMs gruppe B sammen med Japan, som også har vunnet sine fire første kamper.

I starten av kampen byttet lagene på å lede, og det sto 4-3 til Sverige halvveis. Senere fikk Norge overtaket med 6-5 etter en trepoenger, og Rønning og Brænden fulgte opp med å stjele ett poeng og sørge for 7-5-ledelse i nest siste omgang.

Svenskene hadde fordel av sistestein i den avgjørende omgangen, men de norske spillerne stjal to nye poeng og vant.

Tidligere i VM har Rønning og Brænden slått Spania, Tyrkia og Østerrike. De skal også møte Sveits, Japan, USA, England og Tyskland i gruppespillet.

Vinnerne av de to gruppene går rett til semifinale, mens toerne og treerne spiller kvartfinaler.

Ambisjonen for debutantene Rønning og Brænden er å ta Norges tredje VM-medalje for blandet lag gjennom tidene. Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten tok bronse i 2015 og sølv i 2021.

(©NTB)