Cremoneses Cyriel Dessers scoret det første målet mot Roma på straffe i kvartfinalen i den italienske cupen. Det endte til slutt med 2-1. Foto: Claudio Grassi/LaPresse via AP / NTB

Cremonese med ny cupskalp da Solbakkens Roma tapte 1-2

Cremonese tok sin annen store skalp i den italienske cupen da Roma ble slått ut i kvartfinalen med et sviende 1-2-tap.

Av NTB | 01.02.2023 23:07:41

Sport: Ola Solbakken ble sittende på Roma-benken gjennom hele kampen.

Det er ikke første gangen denne sesongen at Cremonese står for en skrell i Coppa Italia. Laget slo ut serie A-lederlaget Napoli i den forrige runden.

Etter at Cremonese bare tapte 0-1 for Roma i den 2. serierunden 22. august i fjor, har det stort sett gått imot laget i serie A. Laget er sist med bare åtte poeng på 20 kamper og har ennå til gode å vinne.

I cupen har det derimot gått veien. Laget tok ledelsen 1-0 på en klar straffe etter 27 minutter.

Roma-målvakten Rui Patrício felte Cyriel Dessers på vei igjennom. Han slapp unna utvisning etter at VAR måtte brukes for å se om han var siste Roma-spiller. Patricio måtte derimot se at Dessers selv satte straffen i mål.

Roma-trener José Mourinho gjorde fire bytter i pausen. Nemanja Matic, Paulo Dybala, Chris Smalling og Nicola Zalewski kom inn, men det hjalp ikke. Tre og et halvt minutt ut i 2. omgang gjorde backen Zeki Celik 2-0.

Roma gjorde unna sitt femte og siste bytte da Tammy Abraham kom inn etter 57 minutter.

Andrea Bellotti reduserte til fire minutter på overtid, men da var det for sent.