Menu
Color Line må midlertidig flytte avgangene til Strömstad fra Sandefjord til Larvik. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Color Line om akutt havnebytte: En stor oppgave

Fredag ble det kjent at Color Line må midlertidig flytte seilingene til Strömstad fra Sandefjord til Larvik. Rundt 4000 reisende ble rammet av endringen lørdag.

Av NTB | 22.06.2024 12:13:07

Arbeidsliv: Kommunikasjonsdirektør Erik Brynhildsbakken opplyser til NTB at de fleste som skulle reise lørdag formiddag, kom seg med på båten som reiste fra Larvik klokken 10.

– Av de rundt 1600 som skulle være med, har vi rundt 1500 reisende om bord. Det er også 450 biler, som er omtrent like mange som hadde booket. Det er vi veldig glad for, sier han.

Årsaken til flyttingen er at Kystverket avslo Sandefjord Havns søknad om videre godkjenning som internasjonal havn.

– Dialogen med relevante myndigheter i Larvik har vært veldig god. I Larvik har vi også en egen havn, som gjorde at det var mulig å flytte virksomheten på så kort varsel, sier Brynhildsbakken.

– Det har krevd mye av våre ansatte å etablere et alternativ over natten, og det er synd at dette skaper store utfordringer for mange kunder, legger han til.

En annen konsekvens av flyttingen er at lørdagens to rundturer er blitt til én. Dermed er ettermiddagsseilingene lørdag kansellert.

Fra Strömstad går den første båten klokken 15 med ankomst i Larvik klokken 17.45, mens den andre reiser fra Strömstad klokken 22 og ankommer Larvik klokken 00.30 natt til tirsdag.

Sandefjord kommune håper at havna kan få tilbake sin godkjenning for internasjonal virksomhet over helgen. Til da fortsetter Color Line å seile fra Larvik.

Da Color Line fikk beskjeden fredag formiddag, startet arbeidet med å få på plass en nødløsning.

Color Line har imidlertid planlagt to rundturer både søndag og mandag, sier Brynhildsbakken. Første avgang går fra Larvik til Strömstad klokken 10 med ankomst klokken 13. Andre avgang er klokken 18.45 fra Larvik med ankomst klokken 21.15.

(©NTB)

Flere nyheter: