Riyad Mahrez (t.h.) var hoppende glad etter å ha gitt Manchester City ledelsen på frispark i FA-cupseieren mot Chelsea. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

City nedsablet Chelsea igjen – kan få gigantduell i cupen

Manchester City greide seg godt uten Erling Braut Haaland og danket Chelsea ut av FA-cupen. 4-0-kampen ble avgjort før pause.

Av NTB | 08.01.2023 19:25:54

Sport: For andre gang på få dager var City markant bedre enn Chelsea. Og igjen ble Riyad Mahrez sentral med en frisparkperle etter en halvspilt omgang. Før helgen ble han matchvinner i de lyseblås 1-0-seier i Premier League.

Julian Alvarez doblet ledelsen fra krittmerket etter en VAR-sjekk av Kai Havertz’ handssituasjon, mens Phil Foden økte den ytterligere sju minutter før hvilen. I sluttminuttene gjorde Mahrez 4-0 på en perfekt slått straffe midt i mål.

Manchester City spilte ut et sjanseløst bortelag. Det ble gjort uten å ta i bruk Haaland, som ble sittende på benken gjennom hele oppgjøret. Álvarez fikk i stedet sjansen på topp.

I pausen tok Chelsea-manager Graham Potter flere grep. Han gjorde to bytter og ga David Datro Fofana spilletid for første gang etter overgangen fra Molde. Den ivorianske 20-åringen fikk tøffe forhold og greide ikke å markere seg.

Trekningen til FA-cupens 4. runde ble gjort før avspark. Den viste at City trolig får hjemmekamp mot serieleder Arsenal i slutten av måneden. Martin Ødegaard og co. blir kjempefavoritter når de møter Oxford fra nivå tre mandag.