Riyad Mahrez (t.h.) var hoppende glad etter å ha gitt Manchester City ledelsen på frispark i FA-cupseieren mot Chelsea. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

City nedsablet Chelsea igjen – kan bli norsk gigantduell i cupen

Manchester City greide seg godt uten Erling Braut Haaland og danket Chelsea ut av FA-cupen. 4-0-kampen ble avgjort før pause.

Av NTB | 08.01.2023 19:45:12

Sport: For andre gang på få dager var City markant bedre enn Chelsea. Og igjen ble Riyad Mahrez sentral, denne gangen med en frisparkperle etter en halvspilt omgang. Før helgen trillet han inn vinnerscoringen i de lyseblås 1-0-seier i Premier League.

Julian Alvarez doblet ledelsen fra krittmerket etter en VAR-sjekk av Kai Havertz’ handssituasjon, mens Phil Foden økte den ytterligere sju minutter før hvilen. I sluttminuttene gjorde Mahrez 4-0 på en perfekt slått straffe midt i mål.

Manchester City spilte ut et sjanseløst bortelag. Det ble gjort uten å ta i bruk Haaland, som ble sittende på benken gjennom hele oppgjøret. Álvarez fikk i stedet sjansen på topp.

– Det er godt å ha spilt slik vi gjorde, score fire mål og holde nullen. En bra dag for oss, sa tomålsscorer Mahrez til BBC etter kampen.

– Veldig bra første til siste minutt. Vi spilte en utrolig intens kamp mot et topplag, og vi er glade for å være med videre, mente City-manager Pep Guardiola.

Trekningen til FA-cupens 4. runde ble gjort før avspark. Den viste at City trolig får hjemmekamp mot serieleder Arsenal i slutten av måneden. Martin Ødegaard og co. blir kjempefavoritter når de møter Oxford fra nivå tre mandag.

Chelsea er ute av begge de engelske cupturneringene etter bortetap for Manchester City. Rett før jul ble det 0-2 i ligacupen, og Potter er under press etter seks nederlag på de ni siste kampene.

Noen minutter senere greide han ikke å redde straffen til Álvarez. Spanjolen var på den, men det holdt ikke. City fikk muligheten da en Havertz-hands ble slått ned på etter videodømming.

Et glitrende angrep lå bak 3-0-scoringen. Kyle Walker gikk på løp ned mot dødlinja, la inn og fant Foden i boksen. Ballen ble enkelt bredsidet inn på et nesten helt åpent mål.

I andre omgang spilte Manchester City på cruisekontroll. Chelsea skapte så å si ingenting, og på tampen ble gjestene straffet igjen. Kalidou Koulibaly fikk svi for å komme for hardt inn i ryggen på Foden.

I pausen tok Chelsea-sjef Graham Potter flere grep. Han gjorde to bytter og ga David Datro Fofana spilletid for første gang etter overgangen fra Molde. Den ivorianske 20-åringen fikk tøffe forhold og greide ikke å markere seg.

Søndagens ledermål kom da Mahrez’ frispark gikk i krysset etter en stuss i Chelsea-muren. Kepa strakte seg så langt han kunne, men hadde ingen mulighet til å få fingrene på ballen.