Guro Reiten manglet for Chelsea lørdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Chelsea overtok tabelltoppen uten Reiten – Mjelde bidro til rent bur

Guro Reiten manglet da Chelsea slo West Ham 2-0 og inntok tabelledelsen i den engelske superligaen. Landslagskaptein Maren Mjelde spilte hele oppgjøret.

Av NTB | 14.10.2023 20:32:39

Sport: Før lørdagens kamp sa Chelsea-trener Emma Hayes at laget måtte greie seg uten Reiten i troppen.

– Vi er nødt til å klare oss uten Mia (Fishel) og Guro (Reiten), sa Hayes.

Hun ga ingen årsak til Reitens fravær.

Den norske landslagsspilleren har spilt en viktig rolle for fjorårets seriemester i sesonginnledningen. Ifølge statistikktjenesten Opta har Reiten produsert elleve sjanser på de to første kampene. Det er seks flere enn noen annen spiller.

Spilletid fikk imidlertid Maren Mjelde. Norges landslagskaptein ble flankert av Millie Bright og Jessica Carter i midtforsvaret, og stoppertreeren bidro til at Chelsea holdt nullen mot West Ham.

Den australske stjernespilleren Sam Kerr sendte Chelsea i ledelsen med en strålende heading ti minutter før pause. På tampen doblet Erin Cuthbert til 2-0 etter et vakkert angrep.