Menu
OpenAI står bak skriveroboten ChatGPT. Tjenesten er igjen tilgjengelig i Italia, etter å ha vært stengt i en periode av personvernshensyn. Foto: Michael Dwyer / AP / NTB

ChatGPT igjen tilgjengelig i Italia

Skriveroboten ChatGPT er igjen tilgjengelig i Italia. Landets datatilsyn sier imidlertid at granskningen av selskapet fortsetter.

Av NTB | 28.04.2023 19:44:16

Kriminalitet og rettsvesen: ChatGPT var i en periode sperret i Italia fordi myndighetene hadde mistanke om at tjenesten ikke overholdt personvernreglene. Italias datatilsyn Garante sier nå at selskapet bak skriveroboten, OpenAI, har etterfulgt noen av deres pålegg.

De ber imidlertid om at selskapet også verifiserer brukernes alder og informerer bedre om hvordan de bruker dataene de henter inn fra italienske brukere.

ChatGPT har vekket oppsikt med sin evne til å levere betydelig bedre tekster enn vi er vant til at maskiner kan sette sammen. Den er trent ved hjelp av såkalt maskinlæring på et stort datamateriale. Den kan brukes til å generere svar på spørsmål, skrive samtaler eller til å komplettere tekst.

(©NTB)

Flere nyheter: