Menu
Nødetatene rykket ut etter en melding om en mann som følte seg uvel etter å ha fått noe flytende på armen. Politiet har bekreftet at det er snakk om et giftig stoff. Foto: Terje Bendiksby / NTB

CBRNE-senteret om giftsaken på Bøler: – Godt håndtert

CBRNE-senteret ved Oslo universitetssykehus er involvert som rådgivere ved hendelsen på Bøler torsdag kveld. De er tilfreds med håndteringen av hendelsen.

Av NTB | 08.06.2023 21:39:13

Natur og miljø: – Vi samarbeider godt med innsatspersonell som håndterer hendelsen og gir råd om håndtering. Det er vårt inntrykk at det nå er god kontroll på stedet, sier overlege Mari Asphjell Bjørnaas ved og fungerende leder ved CBRNE-senteret i en uttalelse torsdag kveld.

CBRNE-senteret har akuttberedskap for behandling av personskader forårsaket av særlig farlige kjemiske stoffer, giftig røyk, radioaktiv stråling og biologiske smittestoffer.

Torsdag kveld ble store områder på Bøler sperret av etter at tre personer ble eksponert for det politiet omtaler som et særdeles giftig stoff.

En mindreårig gutt er siktet for å ha utsatt allmennheten for fare.

– Dette er et stoff vi betegner som ekstremt giftig og veldig farlig. Når vi får slike telefonhenvendelser, finnes det prosedyrer for hvordan vi skal hente ut en pasient, rense ham og fraktes til sykehus på en sikker måte, sier innsatsleder Tore Barstad.

– Bare fantasien setter grenser på hva det kan brukes til. Her er det noen som har gjort noe som ikke har vært lurt og havnet i en knipe, sier innsatslederen.

Politiet har foreløpig ikke svart på hvilket stoff det er snakk om.

(©NTB)

Flere nyheter: