Menu
Casper Ruud tok seg videre i Roma. Her fra en tidligere turnering. Foto: Pontus Höök / NTB

Casper Ruud videre til tredje runde i Roma – vant i strake sett

Tennisesset Casper Ruud er klar for neste runde i Masters 1000-turneringen i Roma etter 2-0-seier over franske Arthur Rinderknech fredag kveld.

Av NTB | 12.05.2023 21:14:37

Sport: Seieren ble sikret med settsifrene 6-4, 6-0. I tredje runde venter Alexander Bubik fra Kasakhstan. De to har møttes fem ganger før, der Ruud har vunnet fire kamper.

Ruud vant ATP 250-turneringen i Estoril i april. I alle de øvrige turneringene denne sesongen har Ruud ikke klart å vinne to strake kamper.

Fjoråret var en enorm opptur for nordmannen med to Grand Slam-finaler og finale i ATP-sluttspillet. Det startet med en god turnering i den italienske hovedstaden som endte med semifinaletap mot Novak Djokovic.

Ruud hadde spilt mot Rinderknech én gang før fredagens møte. Tilbake i 2021 vant nordmannen semifinalen av grusturneringen i Kitzbühel.

Duellantene fulgte hverandre tett i det første settet før Ruud brøt franskmannen til 6-4-seier. Nordmannen jublet godt over å ha sikret seg seieren etter en lang siste ballveksling.

I det andre settet tok nordmannen tidlig kontrollen og kjørte over motstanderen. Til slutt endte det med en komfortabel seier. Rinderknech er rangert som nummer 89 i verden.

(©NTB)

Flere nyheter: